Ratatouille

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nakrájíme lilky na plátky, osolíme z obou stran a necháme krátce odpočinout.
  • 2
    Mezitím nakrájíme cukety na malé kostičky, z paprik odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme je rovněž na kostičky. Na stejně velké kousky nakrájíme omyté lilky.
  • 3
    Ve větším kastrolu rozpálíme 2lžíce oleje a cca 5min na něm opékáme nejprve lilek. Vyjmeme ho, přidáme lžíci oleje a orestujeme cuketu. Rovněž vyjmeme, přidáme olej a orestujeme papriku. Papriky vyjmeme a na zbytku oleje opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zalijeme octem a nasypeme cukr.
  • 4
    Promícháme, přidáme rajčata a lístky bazalky. Vrátíme do hrnce ostatní zeleninu, ochutíme solí, pepřem a dalších 5min provaříme. Zeleninu podáváme dozdobenou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.