Ratatouille
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyLilek
- 4kusyCuketa
- 5lžicOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nakrájíme lilky na plátky, osolíme z obou stran a necháme krátce odpočinout.
- 2Mezitím nakrájíme cukety na malé kostičky, z paprik odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme je rovněž na kostičky. Na stejně velké kousky nakrájíme omyté lilky.
- 3Ve větším kastrolu rozpálíme 2lžíce oleje a cca 5min na něm opékáme nejprve lilek. Vyjmeme ho, přidáme lžíci oleje a orestujeme cuketu. Rovněž vyjmeme, přidáme olej a orestujeme papriku. Papriky vyjmeme a na zbytku oleje opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zalijeme octem a nasypeme cukr.
- 4Promícháme, přidáme rajčata a lístky bazalky. Vrátíme do hrnce ostatní zeleninu, ochutíme solí, pepřem a dalších 5min provaříme. Zeleninu podáváme dozdobenou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.