Ratatouille s bylinkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
  • 2
    V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.
  • 3
    Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.