Ratatouille s bylinkami
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel kudrnka
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
- 2V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.
- 3Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.