Ratatouille s ovčím sýrem
40 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 750gramůRajčata
- 250gramůLilek
- 250gramůCuketa
- 250gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProvensálské koření
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omyté lilky a cukety pokrájíme na nudličky. Očištěné papriky zbavené semen rozkrájíme na nudličky.
- 2V kastrole zahřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme všechnu připravenou zeleninu a na mírném ohni ji za stálého míchání podusíme asi 20 minut do měkka.
- 3Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme nasekané provensálské koření. Ratatouille upravíme na talíře a posypeme na kostičky nakrájeným ovčím sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.