Ratatouille (zeleninová klasika)

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky, papriky, cukety omyjeme a očistíme. Lilky nakrájíme na kostky, papriky s cuketou na široké pruhy. Rajčata přelijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Zeleninu postupně a krátce opečeme a vrstvíme do dobře těsnícího hrnce. Začínáme i končíme lilky. Jednotlivé vrstvy okořeníme solí, pepřem, nasekanou bazalkou a rozdrceným česnekem. Přikrytou zeleninu dusíme doměkka asi 30 minut, bez míchání. Zeleninu můžeme dusit i v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.