Ravioli plněné parmskou šunkou
80 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 90gramůHovězí maso vařené
- 75gramůŠunka parmská
- 1lžíceStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceRajčatová šťáva
- 2gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůOmáčka na těstoviny
- 20gramůBazalka
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
651 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme.
- 3Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.