Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůBazalka
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůSůl
- 250gramůSýr Ricotta
- 10gramůTymián čerstvý
- 25gramůSýr Parmezán
- 200gramůRajčata
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPomerančová kůra
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru.
- 2Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli.
- 3Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.