Ravioli plněné s ragú z chobotniček
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100gramůBrambory zimní
- 50gramůŠalotka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na omáčku
- 200gramůChobotnice
- 100gramůRajčata
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 10gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- Na těsto
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout.
- 2Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené
- 3brambory, osolíme, poléváme vývarem. Měkké brambory rozmixujeme s tymiánem. Vyválíme těsto na slabý plát, poklademe náplň, těsto přeložíme a pevně stiskneme.
- 4Česnek podusíme na rozehřátém oleji s rozdrobenou feferonkou
- 5a vyjmeme ho. Chobotničky nakrájíme na malé kousky a na oleji
- 6opečeme 2 minuty.
- 7Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme k chobotničkám. Ragú podlijeme vínem.
- 8Ravioli uvaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a krátce smícháme v omáčce z chobotniček. Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.