Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní
70 min.
Ingredience
- Náplň
- Navrch
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSýr Parmezán
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme těsto z mouky, vajec, oleje a soli. Vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme 30 minut odpočinout.
- 2Mezitím omyjeme brambory a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k bramborám. Mátu opláchneme a lístky nasekáme najemno. Smícháme s ricottou, ochutíme solí a pepřem, přidáme k bramborám.
- 3Těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenké pláty. Na polovinu poklademe v 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Zakryjeme zbylým těstem, stiskneme a rádýlkem vykrájíme ravioli. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 3-4 minuty na skus. Poté slijeme, necháme okapat.
- 4Máslo rozpustíme, necháme mírně zhnědnout. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.