Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
408 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme těsto z mouky, vajec, oleje a soli. Vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme 30 minut odpočinout.
  • 2
    Mezitím omyjeme brambory a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k bramborám. Mátu opláchneme a lístky nasekáme najemno. Smícháme s ricottou, ochutíme solí a pepřem, přidáme k bramborám.
  • 3
    Těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenké pláty. Na polovinu poklademe v 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Zakryjeme zbylým těstem, stiskneme a rádýlkem vykrájíme ravioli. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 3-4 minuty na skus. Poté slijeme, necháme okapat.
  • 4
    Máslo rozpustíme, necháme mírně zhnědnout. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.