Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí
95 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na omáčku
- 50gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 30mililitrůOlej olivový
- 300gramůMušle slávky
- Na ozdobu
- Na těsto
- 30lžicOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2lžíceMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
69 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.
- 2Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.
- 3Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.