Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
69 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.
  • 2
    Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.
  • 3
    Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.