Ravioli s paprikovou omáčkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru vložíme na kostičky nakrájené červené papriky a dohladka je rozmixujeme. Odložíme do misky.
  • 2
    Do mísy dáme mouku, špetku soli, přidáme 1 vejce, 3 lžíce paprikové dužiny a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
  • 3
    V další míse smícháme mleté jehněčí maso s petrželkou, cibulí, solí a pepřem.
  • 4
    Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí vykrajovátka tvoříme malá kolečka. Na polovinu koleček klademe masovou náplň, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme zbývajícími kolečky. Okraje těsta důkladně přitiskneme.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a ravioli v ní vaříme asi 3 minuty.
  • 6
    Paprikovou omáčku připravíme tak, že zbytek rozmixovaných paprik smícháme se smetanou, přivedeme k varu a přidáme máslo.
  • 7
    Ravioli rozdělíme na připravené talíře a přelijeme horkou paprikovou omáčkou. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.