Ravioli s paprikovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůJehněčí maso mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme na kostičky nakrájené červené papriky a dohladka je rozmixujeme. Odložíme do misky.
- 2Do mísy dáme mouku, špetku soli, přidáme 1 vejce, 3 lžíce paprikové dužiny a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
- 3V další míse smícháme mleté jehněčí maso s petrželkou, cibulí, solí a pepřem.
- 4Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí vykrajovátka tvoříme malá kolečka. Na polovinu koleček klademe masovou náplň, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme zbývajícími kolečky. Okraje těsta důkladně přitiskneme.
- 5V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a ravioli v ní vaříme asi 3 minuty.
- 6Paprikovou omáčku připravíme tak, že zbytek rozmixovaných paprik smícháme se smetanou, přivedeme k varu a přidáme máslo.
- 7Ravioli rozdělíme na připravené talíře a přelijeme horkou paprikovou omáčkou. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.