Ravioli s ricottou a kuřecím masem
80 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 60mililitrůVíno červené
- 170mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůRajčata
- 2lžíceBazalka
- 200gramůMleté kuřecí maso
- 25gramůSýr Parmezán
- 50gramůSýr Ricotta
- 60gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůNudlové těsto
- 2stroužkyČesnek
- 90gramůProtlak rajčatový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a drcený česnek osmažíme na oleji, přidáme
- 2rajčatový protlak, červené víno, kuřecí vývar a rajčata. Omáčku zvolna vaříme asi 20 minut, osolíme a přidáme lžíci bazalky.
- 3Kuřecí maso smícháme s bazalkou, parmezánem, jarními cibulkami, sýrem ricotta, solí a pepřem. Z těsta vyválíme plát a vykrájíme čtverce 5x5 cm. Okraje těsta trochu potřeme vodou. Na každý dáme navršenou lžičku kuřecí směsi, přiložíme druhý plátek a okraje pevně přitiskneme.
- 4Ravioli postupně vaříme ve vroucí vodě (jedna dávka 2-3 minuty). Podáváme je s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.