Ravioli s telecím masem
150 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí maso přední
- 300gramůZelenina kořenová
- 20gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůVíno červené
- 5000mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůŠalotka
- 50gramůPetržel kudrnka
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 3gramyTymián čerstvý
- 2gramyŠalvěj čerstvá
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 2gramyJalovec
- 200gramůJátra kachní
- 60gramůOlej slunečnicový
- 5gramůSůl
- 50gramůProtlak rajčatový
- Těsto
- 2500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20kusůVejce slepičí
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1510 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
33 g
Sacharidy
195 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.
- 2V pekáčku rozehřejeme olej, telecí maso, nejlépe líčka osolíme, vložíme do pekáčku a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pekáčku nasypeme kořenovou zeleninu, slaninu, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, osmahneme, podlijeme vínem, povaříme, dokud se víno téměř nevyvaří. Zalijeme vývarem, vrátíme do pekáčku maso, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, jalovcem, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, šalvějí, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle druhu masa pečeme asi hodinu a půl. Podle potřeby doléváme vývar, aby bylo maso dostatečně ponořené.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáčku, nakrájíme na drobné kousky, šťávu z pečení přecedíme, nalijeme do hrnce, částečně vyvaříme, podle chuti dosolíme. Do šťávy přidáme kachní játra a celou omáčku rozmixujeme dohladka. Ještě krátce povaříme a odstavíme.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme kousky masa, podlijeme troškou omáčky a necháme vydusit. Nakonec přisypeme petrželku a odstavíme.
- 5Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu oleje, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem kolečka. Doprostřed každého kolečka naneseme lžičku masové směsi, kolečko přehneme napůl a okraje zpevníme. Plněné ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.
- 6Na talíře upravíme ravioli, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.