Raviolony s plody moře
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůTreska aljašská
- 200gramůCuketa
- 100gramůChřest bílý
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůGarnát obecný
- 50gramůŠalotka
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
27 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň. Oloupeme ocásky garnátů a pokrájíme na kousky. Očistíme stonky chřestu a nahrubo pokrájíme. Cukety nasekáme. Propláchneme listy špenátu a nasekáme. Petrželku nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm 2-3 minuty za častého míchání nasekané cukety, pokrájený chřest a nasekaný špenát. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme olej, rozehřejeme ho a 2 minuty na něm smažíme pokrájené ocásky garnátů a pokrájené ryby. Osolíme je a opepříme, přidáme směs předem připravené zeleniny, vše posypeme nasekanou petrželkou.
- 3Připravíme ravioloni. Rozválíme těsto (z mouky a vajec) na tenký plát a vykrajujeme z něho kolečka o průměru asi 12 cm. Vidličkou rozšleháme vejce a polovinu koleček jím potřeme. Doprostřed rozdělíme připravenou náplň. Přikryjeme zbývajícími kolečky a prstem objedeme okraje, aby držela pohromadě. Vaříme je v páře 7-8 minut.
- 4Mezitím připravíme omáčku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Do pánvičky nalijeme olej a nasekanou šalotku na něm osmažíme. Přidáme nakrájené ocásky garnátů, za častého míchání je krátce osmažíme. Přilijeme balzamický ocet, přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše 2 minuty při mírné teplotě vaříme. Nakonec hotovou omáčku posypeme nasekanou petrželkou a horké ravioloni s omáčkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.