Ravioly po tivolsku
190 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 200gramůTelecí plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 10gramůMuškátový oříšek
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůHovězí maso zadní
- 1kusCeler řapíkatý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno červené
- 3kusyRajčata
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 50gramůKlobása Chorizo
- 1kusMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
34 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme a na pánvi 5 minut podusíme. Scedíme a nadrobno nakrájíme.
- 2Na másle osmažíme telecí maso s nasekanou klobásou, potom umeleme. Na kostičky nakrájenou housku namočíme do šťávy po masu a společně se zeleninou, nastrouhaným sýrem a vejci ji přidáme k umletému masu; osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smícháme vše dohromady.
- 3Připravíme hladké těsto z předepsaných surovin a vody. Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přeložíme a nakrájíme čtverečky — ravioli. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ochutíme masovou omáčkou, kterou jsme připravili povařením hovězího masa, cibule, celeru, mrkve, rozmarýnu, vína, rajčat, vývaru a másla.
- 4Ravioli podáváme ještě horké a sypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.