Ravioly z bramborového těsta
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 125gramůHovězí maso mleté
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 2lžičkyBazalka
- 450gramůBrambory
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCeler - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
985 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.
- 3Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.