Raw květákový tabbouleh
20 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2kusyRajčata
- 6lžicPetržel - nať
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 4lžíceMáta
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl mořská
- 7gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaKonopné semínko loupané
- 1lžičkaSezam - semena
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák nakrájíme na růžičky, poté ho rozmixujeme, aby vypadal jako rýže. Z rajčat vyřízneme semínka a zbylou část nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na drobné kostičky.
- 2V míse smícháme citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř a mícháme do jednotné konzistence. Tímto přelijeme květák a zlehka promícháme.
- 3Přidáme rajčata, okurku, bylinky a semínka. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.