Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny
19 min.
Ingredience
- Marináda
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 1kusČesnek
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceMáta
- 1lžičkaCukr třtinový
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaOcet Sherry
- 190gramůJehněčí maso
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 6kusůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut.
- 2Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky.
- 3Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.