Řecká bramborová kaše skordalia

35 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
94 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.
  • 2
    Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.
  • 3
    Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.