Řecká bramborová kaše skordalia
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
94 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.
- 2Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.
- 3Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.