Řecká jehněčí pečeně
260 min.
Ingredience
- 2000gramůJehněčí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou.
- 2Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny.
- 3Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku.
- 4Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.