Řecká musaka s rajčaty
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůVepřové maso mleté
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1kilogramBrambory
- 500gramůRajčata
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusBobkový list
- 2lžíceSůl
- 2kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžícePepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V rozpáleném másle si zpěníme drobně pokrájenou cibuli a česnek.
- 2Přidáme pomleté vepřové a hovězí maso a s cibulí je pod pokličkou podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme oloupaná, pokrájená rajčata na kostky, bobkový list, osolíme, opepříme a dáme znovu dusit. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, osolíme je a v druhé pánvi je osmažíme na oleji dozlatova.
- 3Zapékací mísu si vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu brambor, na brambory vrstvu masa s rajčaty. Takto vrstvy opakujeme, ale poslední vrstva musí být z brambor, kterou zalijeme kysanou smetanou zředěnou vodou. Zapékací mísu zakryjeme a dáme do dobře vyhřáté trouby. Musaku pečeme 40 minut při 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.