Řecká musaka s rajčaty

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rozpáleném másle si zpěníme drobně pokrájenou cibuli a česnek.
  • 2
    Přidáme pomleté vepřové a hovězí maso a s cibulí je pod pokličkou podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme oloupaná, pokrájená rajčata na kostky, bobkový list, osolíme, opepříme a dáme znovu dusit. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, osolíme je a v druhé pánvi je osmažíme na oleji dozlatova.
  • 3
    Zapékací mísu si vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu brambor, na brambory vrstvu masa s rajčaty. Takto vrstvy opakujeme, ale poslední vrstva musí být z brambor, kterou zalijeme kysanou smetanou zředěnou vodou. Zapékací mísu zakryjeme a dáme do dobře vyhřáté trouby. Musaku pečeme 40 minut při 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.