Řecká musaka ze skopového masa
50 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryKečup
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory
- 200gramůRýže loupaná
- 100gramůHouby nakládané
- 5kusůRajčata
- 50gramůKřen
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
- 3Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
- 4Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.