Řecká musaka ze skopového masa

50 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
  • 3
    Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.