Řecká polévka s masovými kuličkami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 450gramůHovězí maso mleté
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, propláchnutou rýži a 1 vejce. Vše dobře propracujeme, podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v kukuřičné moučce. Přebytečnou mouku sklepeme.
- 3Vývar s máslem přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, přidáme masové kuličky. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut. Potom necháme mírně vychladnout.
- 4V misce ušleháme zbylé vejce s citronovou šťávou, přidáme 100 ml teplého vývaru. Nalijeme zpět do hrnce a polévku ohřejeme.
- 5Před podávání dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.