Řecká polévka s masovými kuličkami

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, propláchnutou rýži a 1 vejce. Vše dobře propracujeme, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v kukuřičné moučce. Přebytečnou mouku sklepeme.
  • 3
    Vývar s máslem přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, přidáme masové kuličky. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut. Potom necháme mírně vychladnout.
  • 4
    V misce ušleháme zbylé vejce s citronovou šťávou, přidáme 100 ml teplého vývaru. Nalijeme zpět do hrnce a polévku ohřejeme.
  • 5
    Před podávání dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.