Řecká vepřová panenka
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 600gramůVepřová panenka
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika sterilovaná
- 100gramůSýr Feta
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou panenku rozkrojíme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme omyté, nadrobno nakrájené rajče, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakládanou papriku a vše posypeme rozdrobenou fetou. Plát zabalíme do rolády.
- 2Loupaná rajčata (2 ks) rozmačkáme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
- 3Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme připravenou roládu, přelijeme šťávou z rajčat a přilijeme trochu smetany a vína.
- 4Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě a před dopečením posypeme roládu nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.