Řecké Ailloli
20 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 50mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůOlej olivový
- 1hrstOlivy černé
- 1lžícePetržel - nať
- 12stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a postupně rozmačkáme v misce spolu s utřeným česnekem.
- 2Do vzniklé kaše pomalu přimícháme olej, ocet a sůl. Při podávání ozdobíme olivami a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.