Řecký jehněčí kebab
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 2lžičkyOregano sušené
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 125mililitrůOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
938 mg
Postup přípravy
- 1Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.
- 2Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.
- 3Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.
- 4Kostky masa napícháme na špízové jehly.
- 5Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.
- 6Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.
- 7K pokrmu doporučujeme pita chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.