Řecký okurkový salát
15 min.
Ingredience
- Salát
- 2kusyOkurka salátová
- 6kusůRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžičkyOregano čerstvé
- 100gramůOlivy černé
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 2lžíceCukr třtinový
- 5lžicOcet vinný
- 5lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku: v míse smícháme 2 lžíce cukru s 5 lžícemi vinného octa, přidáme 5 lžic olivového oleje a směs důkladně promícháme
- 2Omyté mladé salátové okurky a zralá rajčata osušíme. Okurky pokrájíme i se slupkou na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na osminky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu v míse promícháme se solí, čerstvě pomletým pepřem, oregánem a s černými nakládanými olivami. Vše přelijeme zálivkou a posypeme nahrubo nastrouhaným ovčím sýrem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.