Řecký salát vesnický

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky, rajčata, papriky umyjeme, okurky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půlky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na tenké plátky a zeleninu hned rozdělíme a naaranžujeme na hluboké talíře. Cibuli oloupeme, nakrájíme na úhledné salátové proužky a také naskládáme na talíře k zelenině, posypeme solí. Na vrch každé porce položíme celý plátek 100 g sýru feta, který polijeme jednou lžící oleje, na talíře ještě položíme pár oliv a vše posypeme voňavým oreganem.
  • 2
    Takto připravený salát podáváme nejlépe dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.