Řecký salát vesnický
20 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 300gramůRajčata
- 200gramůCibule červená
- 100gramůPaprika zelená
- 400gramůSýr Feta
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 10gramůOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 50gramůOlivy zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurky, rajčata, papriky umyjeme, okurky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půlky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na tenké plátky a zeleninu hned rozdělíme a naaranžujeme na hluboké talíře. Cibuli oloupeme, nakrájíme na úhledné salátové proužky a také naskládáme na talíře k zelenině, posypeme solí. Na vrch každé porce položíme celý plátek 100 g sýru feta, který polijeme jednou lžící oleje, na talíře ještě položíme pár oliv a vše posypeme voňavým oreganem.
- 2Takto připravený salát podáváme nejlépe dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.