Řecký salát z brambor s česnekem

25 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
558 mg
Cukr
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Brambory důkladně omyjeme studenou vodou, osušíme, celé je naskládáme na pekáč a pečeme 15 - 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Upečené brambory ještě teplé oloupeme a mírně rozmačkáme.
  • 3
    Poté je ihned zalijeme olejem a promícháme. Přidáme ocet a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a důkladně znovu promícháme.
  • 4
    Řecký bramborový salát můžeme podávat teplý i studený k pečeným masům nebo rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.