Řecký salát z brambor s česnekem
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
558 mg
Cukr
24 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Brambory důkladně omyjeme studenou vodou, osušíme, celé je naskládáme na pekáč a pečeme 15 - 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Upečené brambory ještě teplé oloupeme a mírně rozmačkáme.
- 3Poté je ihned zalijeme olejem a promícháme. Přidáme ocet a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a důkladně znovu promícháme.
- 4Řecký bramborový salát můžeme podávat teplý i studený k pečeným masům nebo rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.