Ředkvičková polévka s jarní cibulkou
45 min.
Ingredience
- 150gramůŘedkvička
- 2kusyCibulka jarní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
962 mg
Cukr
830 mg
Postup přípravy
- 1Ředkvičky a cibulku omyjeme a polovinu ředkviček nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí. Česnek prolisujeme, máme-li mladý česnek, nakrájíme ho i se zelenou natí.
- 2V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibulku, kolečka ředkviček, česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, saturejkou a mletým muškátovým oříškem. Vaříme 25 minut.
- 3Ve smetaně rozkvedláme žloutky, vmícháme do polévky a odstavíme. Do hotové polévky přimícháme nastrouhané ředkvičky a podáváme s posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.