Ředkvičková polévka s jarní cibulkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
962 mg
Cukr
830 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ředkvičky a cibulku omyjeme a polovinu ředkviček nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí. Česnek prolisujeme, máme-li mladý česnek, nakrájíme ho i se zelenou natí.
  • 2
    V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibulku, kolečka ředkviček, česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, saturejkou a mletým muškátovým oříškem. Vaříme 25 minut.
  • 3
    Ve smetaně rozkvedláme žloutky, vmícháme do polévky a odstavíme. Do hotové polévky přimícháme nastrouhané ředkvičky a podáváme s posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.