Rejnok s artyčoky

53 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vezmeme zapékací mísu a dáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme stroužky česneku a asi 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190°C, až změknou.
  • 2
    Vkládáme do mísy kolečka citronu, na ně česnek a porce ryby. Zalijeme zbylým olejem, posypeme kořením, přilijeme víno a vývar. Na 15 minut vrátíme do trouby.
  • 3
    Vložíme artyčoky, olivy, rajčata a necháme v troubě ještě 5 minut prohřát.
  • 4
    Ryby a zeleninu přemístíme na talíř, plátky citronu odstraníme. Udržujeme teplé.
  • 5
    Výpek slijeme do malého hrnce a asi 8 minut vaříme, aby zbylo 125 ml. Přilijeme citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a rybu tekutinou polijeme. Ozdobíme citronem, tymiánem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.