Rejnok s artyčoky
53 min.
Ingredience
- 800gramůRejnok křídlo
- 10stroužkůČesnek
- 1kusCitrony
- 1lžičkaProvensálské koření
- 250mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar rybí
- 30gramůOlivy černé
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 3lžíceOlej olivový
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Ozdoba
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vezmeme zapékací mísu a dáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme stroužky česneku a asi 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190°C, až změknou.
- 2Vkládáme do mísy kolečka citronu, na ně česnek a porce ryby. Zalijeme zbylým olejem, posypeme kořením, přilijeme víno a vývar. Na 15 minut vrátíme do trouby.
- 3Vložíme artyčoky, olivy, rajčata a necháme v troubě ještě 5 minut prohřát.
- 4Ryby a zeleninu přemístíme na talíř, plátky citronu odstraníme. Udržujeme teplé.
- 5Výpek slijeme do malého hrnce a asi 8 minut vaříme, aby zbylo 125 ml. Přilijeme citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a rybu tekutinou polijeme. Ozdobíme citronem, tymiánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.