Rejnok s černým máslem
110 min.

Ingredience
- Court-bouillon
- 1kusCibule
- 2,5mililitryVoda pitná
- 850mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOcet vinný
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 2kusyBobkový list
- 2hrstiPetržel - nať
- 2hrstiTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPepř černý celý
- Příloha
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1kilogramBrambory rané
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 900gramůRejnok křídlo
- 180gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml.
- 2Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé.
- 3Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple.
- 4V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme.
- 5Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.