Rejnok s černým máslem

110 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml.
  • 2
    Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé.
  • 3
    Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple.
  • 4
    V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme.
  • 5
    Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.