Rejnok s čočkou
60 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůHořčice
- 1kilogramRejnok křídlo
- 300gramůČočka jedlá
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
24 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240 °C. Čočku s pokrájenou slaninou, cibulí, bobkovým listem, solí a pepřem uvaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme k čočce smetanu. Naporcovaného rejnoka potřeme z obou stran hořčicí a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou porci dáme slabý plátek másla a 20 minut zapečeme. Čočku a ryby rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
- 2Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.