Rendlík s olihněmi
100 min.

Ingredience
- 1kilogramOlihně
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2,5decilitryVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olihně nakrájíme na 1 cm široké kroužky a chapadla na 5 cm dlouhé proužky. V ohnivzdorném rendlíku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme olihně a smažíme 10 minut, přidáme pokrájenou červenou papriku, víno, vodu, rozmarýn a přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 45 minut.
- 2Vyhodíme snítky rozmarýnu, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, rajčatový protlak a papriku mletou. Vaříme 60 minut.
- 3Přidáme omáčku a promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.