Řepa po provensálsku
40 min.
Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 300gramůČervená řepa
- 15gramůAnčovičky konzervované
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme, neloupeme, spolu s cibulí upečeme v troubě asi 20 minut. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Upečenou cibuli vložíme do misky, přidáme ančovičky, lžičku ostré horčice, ocet, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem dobře rozmixujeme.
- 3Nakonec přilijeme olivový olej a šlehačem vyšleháme do pěny. Pěnu přimícháme k pokrájené řepě.
- 4Podáváme chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.