Řeřichový dip
5 min.
Ingredience
- 150gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPažitka
- 1špetkaKopr čerstvý
- 1špetkaMeduňka
- 2špetkyBazalka
- 2špetkyEstragon
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyPetržel kudrnka
- 1hrstŘeřicha
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
294 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme mix bylinek. 2 špetky nasekané pažitky, bazalky, petržele, estragonu, rozmarýnu a 1 špetku meduňky a kopru.
- 2Bylinkový mix smícháme se zakysanou smetanou a šlehačkou. Přidáme citrónovou šťávu. Z řeřichy ostříháme lístky kuchyňskými nůžkami a vmícháme je do bylinkové směsi. Dip ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.