Řeřichový salát s hruškou
15 min.
Ingredience
- 1kilogramŘeřicha
- 2kusyHrušky
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOcet jablečný
- 1lžíceHořčice francouzská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které zakápneme limetkovou šťávou.
- 2V menší misce smícháme olej, francouzskou hořčici, ocet, sůl, pepř a vymícháme zálivku.
- 3Ve velké míse smícháme řeřichu, plátky hrušek a zalijeme zálivkou. Servírujeme na připravené talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.