Restovaná kýta s kopřivami na pivu
22 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 1šálekKopřiva
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme.
- 2V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
- 3Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.