Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 300gramůTreska aljašská
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 1gramČesnek
- 2gramyPažitka
- 4gramyKopr čerstvý
- 200gramůMník
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla.
- 2Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem.
- 3Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
- 4Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme.
- 5Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla.
- 6Nyní připravíme omáčku.
- 7Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme.
- 8Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.