Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla.
  • 2
    Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem.
  • 3
    Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
  • 4
    Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme.
  • 5
    Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla.
  • 6
    Nyní připravíme omáčku.
  • 7
    Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme.
  • 8
    Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.