Restovaná zelenina s novými brambory

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky. Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit. Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát. Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.