Restovaná zelenina s novými brambory
45 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
- 60gramůMrkev kořen
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůHrášek
- 60gramůŠalotka
- 60gramůCibulka jarní
- 80gramůŘedkvička
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůChřest bílý
- 20gramůAnčovičky konzervované
- 2lžíceBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůOlivy černé
- 50mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůBrambory rané
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky. Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit. Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát. Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.