Restované kalmary s medem a bazalkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceMed včelí
- 500gramůKalamáry
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
708 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme.
- 2Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.