Restované krevety s limetkami
16 min.
Ingredience
- 4kusyLimetka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
862 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si strouhanou kůru a šťávu ze dvou limetek. Další dvě limetky rozkrájíme na měsíčky a dáme stranou.
- 2Krevety necháme v krunýřích, odstraníme jen nožičky, hlavičky a černou hřbetní žílu. Očištěné krevety opláchneme a usušíme.
- 3Česnek drobně posekáme a zhruba půl minuty jej restujeme na oleji ve větší pánvi, poté přidáme očištěné krevety. Po pěti minutách přimícháme připravenou limetkovou kůru i šťávu, zastříkneme sherry a dobře promícháme.
- 4Hotové krevety podáváme horké, ochucené solí a pepřem, obložené limetkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.