Restované krevety s limetkami

16 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
862 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si strouhanou kůru a šťávu ze dvou limetek. Další dvě limetky rozkrájíme na měsíčky a dáme stranou.
  • 2
    Krevety necháme v krunýřích, odstraníme jen nožičky, hlavičky a černou hřbetní žílu. Očištěné krevety opláchneme a usušíme.
  • 3
    Česnek drobně posekáme a zhruba půl minuty jej restujeme na oleji ve větší pánvi, poté přidáme očištěné krevety. Po pěti minutách přimícháme připravenou limetkovou kůru i šťávu, zastříkneme sherry a dobře promícháme.
  • 4
    Hotové krevety podáváme horké, ochucené solí a pepřem, obložené limetkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.