Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem
42 min.
Ingredience
- Bylinky
- Na pokapání
- Ochucené plátky lilku
- 1kusLilek
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,25lžičkaSůl
- Restované maso
- 100gramůKrůtí prsa
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibulka lahůdková
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Sůl na
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.
- 2Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.