Restované okurky se špenátovým dresinkem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůProtlak rajčatový
- 4kusyOkurka salátová
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2gramyČesnek
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1gramOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a utřený česnek. Poté přidáme nasekaný špenát a promícháme. Nakonec ještě přimícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Jakmile dresink zhoustne, smícháme s citronovou šťávou a rajským protlakem. Podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a chilli.
- 2Očištěné okurky nasekáme na kolečka. Poté je na másle orestujeme a posolíme. Ještě než okurky pustí vodu a změknou, sundáme je z tepla a servírujeme na talíře. Okurky přeléváme špenátovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.