Restované telecí alla Toscana
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTelecí plec
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůBrambory rané
- 40gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s nasekanou šunkou a cibulí maso orestujeme ve směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
- 2Chvíli před koncem dušení přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a vše podusíme ještě 15 minut.
- 3Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a posypeme směsí nasekaného česneku, petrželky a nastrouhané citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.