Restovaní garnáti na česneku
50 min.
Ingredience
- 24kusůGarnát obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 10kusůČesnek
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 5kusůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůBageta
- 2centilitrySherry brandy
- ostrá omáčka
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaPepř červený celý
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Garnáty dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem.
- 2Připravíme ostrou chilli omáčku: chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Společně s červeným pepřem roztlučeme chilli v hmoždíři. Přidáme 0,5 lžičky soli, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Vše dobře promícháme.
- 3Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Tymián, bazalku a petrželku omyjeme, otrháme lístky a drobně pokrájíme. Oloupeme cibuli a rozkrájíme na nadrobno.
- 4Zralá rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, sloupneme je a krájíme na kostky.
- 5Ve woku rozpálíme olej s máslem, garnáty s česnekem zprudka restujeme asi 2 - 3 minuty, za stálého míchání přidáme cibuli se žampiony, restujeme další 2 minuty. Vložíme rajčata, sherry, připravenou chilli omáčku, pokrájené bylinky a dobře promícháme.
- 6Podáváme s bagetkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.