Řezy z mořského jazyka na kari
35 min.
Ingredience
- Omáčka
- 40gramůCibule
- 1lžičkaKari koření
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůBešamel
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar rybí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka osolíme, opepříme a vložíme do hrnce. Přilijeme rybí vývar, lžíci másla a povaříme zakryté 12 minut.
- 2Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme kari koření, přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali rybí vývar z hrnce od filetů a rybí omáčku, promícháme, povaříme 1 minutu a odstavíme.
- 3Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme kari omáčkou a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.