Ribollita
150 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 6kusůMrkev kořen
- 4kusyCeler řapíkatý
- 0,25kusKapusta hlávková
- 5stroužkůČesnek
- 6kusůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžíceSaturejka
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 1,5litryVývar drůbeží
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOlej olivový
- 3krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Bylinky drobně nasekáme, česnek rozdrtíme, rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme. Krajíce staršího chleba nakrájíme na kostky.
- 2Opláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě, druhý den je uvaříme, aby byly poloměkké. Před koncem varu přidáme saturejku. Uvařené fazole ihned slijeme, aby se v horké vodě nedovařily.
- 3V mezičase na rostlinném oleji ve velkém kastrolu osmažíme cibuli, poté přidáme česnek a mrkev, chvíli restujeme, poté přidáme ostatní zeleninu a dusíme. Asi po 10 minutách přidáme rajčata, kousek parmazánu vcelku a fazole. Vše zalijeme vývarem a pod poklicí vaříme na mírném plameni asi 50 minut.
- 4Na závěr přidáme pokrájený chleba a necháme několik hodin odležet. Před podáváním přidáme do polévky zbylé bylinky, zahřejeme a podáváme. Každou porci zakapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.