Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
65 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory a vaříme ve slané vodě asi 15 minut, slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky a smícháme s 4 polévkovými lžícemi oleje, ricottou, solí a pepřem.
  • 2
    Na stehýnkách uvolníme kůži. Prstem oddělíme kůži od masa a vytvoříme váček, který lžící naplníme ricottovou náplní. Potom stehýnka osolíme a opepříme.
  • 3
    Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme 4 polévkové lžíce oleje a stehýnka po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.
  • 4
    Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme zbývajícím olejem a okořeníme pepřem. Dáme do trouby ke stehýnkům a během 10 minut je dopečeme.
  • 5
    Omyjeme fazolky, očistíme a vaříme ve slané vodě asi 10 minut, potom slijeme. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky, podusíme asi 4-5 minut na rozpáleném másle a okořeníme solí a pepřem.
  • 6
    Kuřecí stehýnka podáváme na talířích s bramborami, ozdobené kroužky podušené cibule a drobně nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.