Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou
95 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 6špetekSůl
- 4stroužkyČesnek
- 12lžicOlej olivový
- 160gramůRicotta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůFazole červené
- 800gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
65 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory a vaříme ve slané vodě asi 15 minut, slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky a smícháme s 4 polévkovými lžícemi oleje, ricottou, solí a pepřem.
- 2Na stehýnkách uvolníme kůži. Prstem oddělíme kůži od masa a vytvoříme váček, který lžící naplníme ricottovou náplní. Potom stehýnka osolíme a opepříme.
- 3Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme 4 polévkové lžíce oleje a stehýnka po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.
- 4Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme zbývajícím olejem a okořeníme pepřem. Dáme do trouby ke stehýnkům a během 10 minut je dopečeme.
- 5Omyjeme fazolky, očistíme a vaříme ve slané vodě asi 10 minut, potom slijeme. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky, podusíme asi 4-5 minut na rozpáleném másle a okořeníme solí a pepřem.
- 6Kuřecí stehýnka podáváme na talířích s bramborami, ozdobené kroužky podušené cibule a drobně nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.