Ricottová rajčata na rukole
25 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1000gramůRajčata
- 400gramůSýr Ricotta
- 2lžičkyOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 10gramůRukola
- 10gramůBazalka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme lžící.
- 2Ricottu utřeme s olivovým olejem do krému, vmícháme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme cayenským pepřem.
- 3Rajčata naplníme připraveným krémem, posypeme lístky bazalky a mírně opepříme. Omytou rukolu upravíme na talíře, poklademe na ni naplněná rajčata a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.