Rigatoni s artyčoky
30 min.
Ingredience
- 300gramůArtyčoky
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůOlivy nakládané
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
- 80gramůCibule
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.