Rigatoni s artyčoky

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.